All on 4 – savremeni koncept – idealno rješenje za fiksni rad u totalno bezuboj vilici

• Potpuno bezubim pacijentima koji su ostali bez svih zuba u gornjoj ili donjoj vilici preporuka je napraviti fiksni rad na minimalno 4 implanta kako bi se obezbjedila adekvatna funkcija, komfor i estetika.

• Rješenja u vidu mobilnih protetskih radova, odnosno totalnih proteza treba da predstavljaju samo prelaznu fazu do momenta odluke za ugradnju implantata i izrade fiksnog protetskog rada

– Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, gubitak zuba izazvan traumom, parodontitisom ili vađenje zuba kao posljedice neadekvatnog endodontskog tretmana predstavlja invalidnost u širem smislu riječi, dolazi do poremećaja funkcije žvakanja, narušavanja estetskog izgleda i posljedično dugoročno do narušavanja međuviličnih odnosa.
– Savremena stomatološka praksa predlaže da se izgubljeni zubi moraju nadomjestiti.
Ukoliko postoje biološki uslovi (očuvana vertikalna i horizontalna dimenzija kosti) implanto-protetska rehabilitacija je idealno funkcionalno i estetsko rješenje koja podiže kvalitetu života, osigurava pravilan zagriz i estetski efekat, jer susjedne zubne strukture ostaju očuvane.

U zavisnosti od uslova, koji se utvrđuju analizom trodimenzionalnog snimka bezube vilice i kliničkim pregledom, preporuka je da se ugradi 4 ili 6 implantata na koje se vijcima fiksno učvršćuje protetski most. Ova metoda predstavlja trajno rješenje uz minimalno invazivan pristup.

Sta je all on 4?

– All on 4 predstavlja savremeni koncept izrade fiksnog protetskog rada na 4 implanta koji su vezani vijčanom vezom.
Kandidati su zdrave osobe sa očuvanom vertikalnom dimenzijom kosti bez obzira na starosnu dob.

Nakon ugradnje implantata koja je bezbolna procedura i izvodi se u lokalnoj anesteziji (intervencija koja traje oko 60 minuta) slijedi izrada privremenog protetskog rada koji se dan nakon operacije daje pacijentu.

Nakon perioda od 3-5 mjeseci (period oseointegracije – srastanje implanta sa kosti) pristupa se izradi trajne protetske nadoknade.

Prednosti ovog koncepta su:
* zubni implanti su doživotno rješenje
* protetski rad na implantima je dugotrajno rješenje
* rekonstrukcija svih zuba na samo 4 implantata
* minimalno vrijeme oporavka
* poboljšanje kvalitete života
* očuvana funkcija (nema ispadanja proteze prilikom žvakanja, jela, razgovora)
* higijena (nema zapadanja hrane ispod rada)
* vraćanje prirodnog izgleda licu

Pozivamo sve zainteresovane pacijente da dođu na besplatan pregled i konsultacije u UNIDENT stomatološku ordinaciju, gdje ćemo nakon detaljnog kliničkog pregleda predložiti najbolje rješenje za Vaše stanje.
Kontaktirajte nas na info mail info@unidentstomatologija.com ili broj telefona 066 840 777 i zakažite Vaš termin.

 

0 comments on “All on 4 – savremeni koncept – idealno rješenje za fiksni rad u totalno bezuboj vilici

Comments are closed.